Talere

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen tilbage til Øresundsbro Business Meeting.

Som altid, tager vores moderator Trine Grönlund sig godt af både publikum og talere, så alle føler sig trygge. Læs mere om årets talere her.

Steffen W. Frølund, CMO – Green Mobility

Delebiler er vejen frem, i følge Steffen W. Frølund, CMO for danske Green Mobility. Målet er at sikre grøn mobilitet på tværs af Europa ved at tilbyde en effektiv ‘free-float’ delebilsflåde. Virksomheden blev lanceret i 2016 og hjælper allerede omkring 130.000 kunder med at dele 950 elbiler i 8 forskellige europæiske byer.

I 2020 indtog Green Mobility det svenske marked, hvor Göteborg og Malmø var de første byer udenfor Danmark. Med mulighed for at tage en Green over Øresundsbron binder virksomheden nu regionen sammen på en effektiv måde.

Hør Steffen fortælle om Green Mobilitys forretningsidé og virksomhedens indtog på det svenske marked.

Lars Henriksen og Anna Tenfält, projektledere for WorldPride 2021

For første gang nogensinde er to lande gået sammen om at arrangere WorldPride og EuroGames. Den 12.-22. August blev hele Malmø og København forvandlet til én stor regnbuefarvet festplads.

Hør Lars Henriksen og Anna Tenfält, projektledere for WorldPride 2021, fortælle om ideen bag initiativet, da Malmö Pride og Copenhagen Pride gik sammen om at ansøge om værtskabet.

Hvordan fungerede samarbejdet mellem landene, og findes der et potentiale for flere regionale samarbejder ved andre typer af større arrangementer i fremtiden?

Heidi Boye, Country Manager – Too Good To Go

Vidste du at en tredjedel af alt mad der i dag bliver produceret, bliver smidt ud? Too Good To Go har en vision om at bekæmpe verdens madspild gennem en app der forbinder forbrugerne med forhandlere, som har mad i overskud. Indtil videre har Too Good To Go reddet over 80 millioner måltider og etableret sig på 17 forskellige markeder, blandt andet Sverige. Virksomhedens forretningsidé har derudover etableret dem som verdens største bevægelse mod madspild.

Efter et år på det svenske marked, deler Heidi, hvad de har lært af at drive forretning på begge sider af sundet.

Thea Wiborg, Chef for eksterne relationer og senioranalytiker – Øresundsinstituttet

Øresundsinstituttet er et dansk-svensk uafhængigt videncenter som gennem analyser, fakta, netværksmøder, og nyheder bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Organisationen drives uden henblik på at skabe overskud og med finansiering fra mere end 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv.

Med fingeren på pulsen, starter Thea Wiborg dagen ud med en topliste over den seneste udvikling i Øresundsregionen.