Talere

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen tilbage til Øresundsbro Business Meeting.

Som altid, tager vores moderator Trine Grönlund sig godt af både publikum og talere, så alle føler sig trygge. Læs mere om årets talere her.

Trine Grönlund, Moderator – Øresundsbron Business Meeting

Trine Grönlund er moderator for Øresundsbron Business Meeting for 10. år i træk. Ved hvert møde siden 2012, har hun med varme og engagement taget godt imod talere og publikum. Vi er glade for at karismatiske og kyndige Trine Grönlund endnu en gang modererer samtalen på scenen og bidrager til programmet for Øresundsbron Business Meeeting.

Hun er en sand verdensborger som har boet i Berlin, Paris, London og New York. Med rødder i Danmark, men i dag bosat i Lund, så er Trine en rigtig brobygger i regionen.

Det skal blive utroligt sjovt at få genopleve den fantastiske energi som vi normalt har i vores regionen og få høre om alle de forretningsmuligheder som jo faktisk stadigvæk findes, til trods af pandemien, på begge sider af sundet, siger Trine Grönlund.

Linus Eriksson, Administrerende direktør – Øresundsbron

Den 1. november 2020 tiltrådte Linus Eriksson som ny administrerende direktør for Øresundsbron efter 6 år som trafikdirektør hos Skånetrafiken.

At blive ansvarlig for en del af den integration og tilvækst det kan ge hele regionen var egentlig det afgørende argument til at jeg takkede ja till jobbet, siger Linus Eriksson.

 

Anders Nilsson, Administrerende direktør – ESS Group

ESS Group startede for 12 år siden med Ystad Saltsjöbad. De har nu 9 forskellige hoteller, primært i Sverige, men også Fýri i Hemsedal og Marienlyst i Helsingør. Anders vil fortælle om udviklingsarbejdet med at eje og drive hoteller i Danmark og Norge . Hvad er forskellene, og hvad der kræves for at drive hotel i de nordiske lande.

Vi vil også høre, hvordan ESS har håndteret pandemien.

Morten Ebdrup, Co-founder – TrueGum

Københavnske TrueGum har udviklet et plastikfrit og organisk tyggegummi, som lige nu bliver solgt i 1.500 butikker i Danmark. Morten fortæller om rejsen, der startede hjemme i køkkenet og frem til i dag hvor produktet bliver solgt i tusindvis af butikker rundt omkring i Europa.

TrueGum fik deres første store markedsgennembrud i Sverige i 2019. Nu bliver tyggegummiet solgt i samtlige 250 svenske Espresso House cafeer. Men det stopper ikke der. Det veganske tyggegummi er på vej ud i Europa til bl.a. Holland, Belgien og Tyskland. Virksomheden har fordoblet produktionen efter en stor aftale med en tysk detailkæde med 3.500 butikker globalt.

I 2020 fik TrueGum en investing på over 1 million euro fra en tyskt VC for at kunne yderligere udvide virksomheden.

Johan Wessman, Direktør – Øresundsinstituttet

Øresundsinstituttet er et dansk-svensk videncenter som gennem analyser, fakta, netværksmøder, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Organisationen drives uden henblik på at skabe overskud og med finansiering fra mere end 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv.

Direktør Johan Wessman giver os en status på konkunkturläget och relationerna i Øresundsregionen – med fokus på effekterna från pandemin.